blogspot

поредният блог в blogspot

неделя, 27 юни 2010 г.

за да намериш ....., Търси

    Различно ...  специално различно, истински различно, не винаги исканото различно е полученото различно. Или е точно полученото ...., но като гледаш гората, не обръщаш внимание какви са дърветата. И докато цялото ти същество крещи, че не иска повече пасти, би ли могъл да усетиш вкуса на най-изящната торта, направена специално за теб, сервирана само на теб и то навреме. И точно това я прави различна, защото е специална ..... и те кара да се чувстваш специален .... усещаме ли истинския вкус ... на живота или оставяме вкусовете да се смесят и като се събудим сме с остатъчно усещане за боклук. Можем ли да се изправим срещу страховете си или не можем да сведем гордите си глави. А какво е страхът? Илюзия. А какво е гордостта? Не е ли същото изопачено възприемане на действителността поради измама на сетивата ..... А какво би те накарало да се чувстваш добре? Напразна надежда, мечта, блян .... една усмивка ... различна, истинска, специална за теб и то навреме ....

2 коментара:

 1. Колко силно трябва да желаем едно нещо, за да стане то реално дали само със силата на мисълтта и на адски голямото ни желание можем да предизвикаме съдбата или трябва то да се превърне във фикс идея която да измъчва мисълтта ни и да обсебва ежедневието ни ?
  До къде можем да продължим и знаем ли къде да кажем стоп.
  Дали нещата просто се случват и имаме ли търпение да ги дочакъме или понякога просто сме изморени да седим с широко отворени очи и точно тогава резултата е на лице , но той вече не ни е нужен, защото сме се изхабили от мислене, от надежди или просто от това да чакаме нрщо просто да се случи.
  Дали ни е достатъчно да търсим душевния си мир като ние никога не си го даваме и дали когато го получим ще сме доволни от това.
  Можем ли да кажем, че това което имаме ни е достатъчно и да спрем да търсим новото - Та това не е ли смисъл в живота ти?

  ОтговорИзтриване