blogspot

поредният блог в blogspot

четвъртък, 24 март 2011 г.

... две напред, една назад ....

   Бягам ... от себе си, от съдбата си, .... от това, което е писано да се случи, а мога ли?
   Вярваш ли в съдбата? Вярваш ли, че има неща, които стават доброволно или доброзорно и не можеш да избягаш от тях? Или вярваш само в човешкия фактор и сила, че само и единствено от теб зависи какво ще последва ....
   Човек може да променя нещата, които не му харесват. Има силата да кара нещата, да се случват или да не се случват.
   Съдбата ни зависи и се определя от решенията, които взимаме всеки ден. Хубаво е да можеш да извличаш поука от миналото, да мечтаеш за бъдещето, но да живееш в настоящето. Ако знаеш какво ще ти се случи утре и това не ти харесва, със сигурност ще се опиташ да го промениш, да го спреш. Но кагато дойде момента "утре", момента на взимане на решение, ще избереш точно това, от което искаш да избягаш, въпреки обстоятелствата и страничните фактори. Странно нали! :) Защо в момент на избор, колкото да е премислян и отигран, в стремежа си да вземем най-доброто решение ние избираме нещата подсъзнателно, съдбовно, разумно и емоционално. Объркано, нали! А дали е правилно? В момента на избор това ти се струва най-верния път. Няма най- правилно. Избираме точно това, което трябва, от което се нуждаем, за да сме добри!
   Доверявайки се на интуицията си знаем, че така трябва. Това е моят път и ще го извървя, защото така трябва. Усвоявайки всички житейски уроци, изживявайки радостите и скърбите си, ставаме по-добри!
   Има неща, които трябва да се случат, неща които се случват и са знамения, такива, които са предпоставки и неща които са само последици.
   Приемайки всичко с усмивка, макар и понякога през сълзи, долавяме с шестото си чувство поредното "трябва" и продължаваме напред.
   Остава и правото на избор. Ти избираш! Единственото, което можем да изберем е нашата усмивка ... и "предай нататък". Доброто трябва да започне от някъде. Защо не от мен? Защо не сега? :) ..... макар и да избираме това, от което бягаме ...
Бъдете добри!

1 коментар: