blogspot

поредният блог в blogspot

петък, 30 януари 2015 г.

Какво искат хората? Какво? Чиста физика или просто магия или истинска любов.

Какво искат хората? Какво?
   Да умееш да виждаш хората, тяхната същност, най-добрите им черти въпреки, че постъпките им понякога са напълно не адекватни, объркващи, лишени от всякаква логика и .... Всъщност това няма значение. Важното е какво искаш ти, кого харесваш ти, с кого искаш да общуваш и прекараш живота си, стремежи и амбиции и мечти.
   Сам вглъбен в мислите си, но не и самотен, погледът се рее в простора или просто е вперен в една точка и ... усмивка, на спомен, на мечта, на сън. Самотата е илюзорна. Кога хората се чувстват самотни?
   Хора без любов, без мечти, без сънища, без души. Няма хора без души. Има хора загубили себе си и търсещи някой, който да ги намери.
   Не винаги нещата в моя живот са се случвали както искам. Не винаги знам как да реагирам, какво точно да направя или кажа.
   Двигателят на нещата е някъде другаде - в любовта, а в харизмата, в излъчването на самия човек. Любовта е в това да умееш да превърнеш момента в личен момент, да провокираш усмивка, да намериш правилния подход, да достигнеш и докоснеш нечия същност, да влезеш в "главата" в мислите, да видиш най-доброто и да го насърчиш да го развиеш, да го стимулираш, както в себе си така и в човекът стоящ срещу теб. Да си креативен провокатор на любов, да я създаваш, акумулираш и даряваш. В светът на интерактивната комуникация успяваме ли да разберем какво искат хората около нас, успяваме ли да забележим как се чувстват и да им предложим ръка или просто 5 минутки да поговорим, или предпочитаме да се заблуждаваме колко сме хуманни. А всъщност всеки сам за себе си ако се взре дълбоко в себе си, знае всички отговори даже и на всички бъдещи въпроси, знае правилната реакция и точните думи на всички бъдещи събития .... просто трябва да изключиш мислите, защото пречат да чувстваш, да усетиш хората около теб. Не можеш да достигне до човешката същност с анализ на това какво хората говорят или какво мислят или как реагират, защото действията на тези уж същества на логиката, са водени от лични емоции и не могат да бъдат адекватно обяснени. Няма как и да влезеш в ничий други обувки. Единственото което можеш да направиш е да чувстваш.
   Усет, интуиция, емоции разтърсващи те до мозъкът на костите ти, улавяйки ги чрез вибрацията на въздуха помежду ви - чиста физика или просто магия или истинска любов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар